Meny

Meny nordisk
skandinavisk mat / scandinavian food

Förrätt/Appetizer
Råbiff
Vi grovmaler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med
Dijonsenap, salt och peppar. Till det serveras tryffelmajonnäs, rödlök, kräm-ägg samt syltade rödbetor och kantareller.
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, truffle mayonnaise and chanterelle.

Huvudrätt/Main course
Svensk gös
Denna kvalitetsfisk från Hjälmaren paneras och steks frasig. Tillbehör: Norrlänsk Shiitakesvamp, lättkokt äggula, färskriven pepparrot, brynt smör med kapris och citron samt potatis/ -selleripuré.
Fried and breaded perch w/ Shiitake, horseradish, capers and potato & celery puree.

Efterrätt/Dessert
Vår egen glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat buffet.

465 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package

Vinpaket 2 viner 190 kr
Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc, Frankrike
La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien EKO

Meny klassisk
en riktig klassiker / a real classic

Förrätt/Appetizer
Kalix Löjrom
Denna fantastiska råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med dillcrème, hackad rödlök, citron, rostad brioche, små plockade ärtor och brynt smör.
Swedish Vendace caviar w/ onion, peas and brioche.

Huvudrätt/Main course
Kökets schnitzel
Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och stekts frasig. Tillbehör: Rostade rödbetor, kapris, citron, vitpepparsmör och potatisrösti på vårt vis.
Fried pork w/ garden beets, capers, white pepper butter and potato terrine.

Efterrätt/Dessert
Vår egen glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat buffet.

475 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package

Vinpaket 2 viner 220 kr
Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland, EKO
Domaine Verquière, Rasteau, Rhône, Frankrike EKO


Meny deluxe
kökets favorit/ the kitchen recommends

Förrätt/Appetizer
Lax & Pilgrimsmussla
I ett litet norsk samhälle har man skapat världens bästa laxprodukt, Salmalaxen. Vi serverar den med färsk pilgrimsmussla, sellericrème, rostad sallad, granatäpple och brynt sesamsmör.
Salmon w/ fresh scallop, celery crème, sesame butter and pomegranate.

Huvudrätt/Main course
Hängmörad entrecote ”Black Angus”
Till den sorterade köttbiten serveras en rostad äpple/- lökpuré, ragu av champinjoner och bondbönor, brynt smör med soja samt en krämig potatissallad med parmesanost och gräslök.
Entrecôte w/ mushroom and vegetable ragout and new potatoes with parmesan.

Efterrätt/Dessert
Vår egen glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat buffet.

475 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package

Vinpaket 2 viner 210 kr
Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, Alsace, Frankrike, EKO
Flores de Callejo, Bodegas Callejo, Ribera del Duero, Spanien EKO

Förrätter
Appetizers

Råbiff 125 kr
Vi grovmaler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med
Dijonsenap, salt och peppar. Till det serveras tryffelmajonnäs, rödlök, kräm-ägg samt syltade rödbetor och kantareller.
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, truffle mayonnaise and chanterelle. Vi rekommenderar: Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc

Lax & Pilgrimsmussla 130 kr
I ett litet norsk samhälle har man skapat världens bästa laxprodukt, Salmalaxen. Vi serverar den med färsk pilgrimsmussla, sellericrème, rostad sallad, granatäpple och brynt sesamsmör.
Salmon w/ fresh scallop, celery crème, sesame butter and pomegranate. Vi rekommenderar: Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, EKO

Kalix Löjrom 165 kr
Denna fantastiska råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med dillcrème, hackad rödlök, citron, rostad brioche, små plockade ärtor och brynt smör.
Swedish Vendace caviar w/ onion, peas and brioche.
Vi rekommenderar: Sandstein Riesling Trocken, Gysler, EKO


Huvudrätter
Main courses

Dagens husmanskost 170 kr
Att bevara vår svenska matkultur är viktigt. Fråga personalen om
dagens husmanskost. Serveras fram till kl. 15.00.
Swedish “husmanskost” means country-style home fare. Preserving our food traditions is important. Ask our staff about our daily special.

Röding 265 kr
Vi köper färsk röding från Landön som serveras med vinbräserad
fänkål, vitlöksfräst spenat, skummig kräftsås samt potatis med lokala kantareller, gräslök, citron och brynt smör.
Char w/ shellfish sauce, dried fennel, chanterelle and potatoes.
Vi rekommenderar: Viré Clessé Cuvée Spéciale, Domaine André Bonhomme

Renstek 260 kr
Vi serverar svensk ren från Arjeplog med rökt gräddig spetskål,
höstsallad och Västerbottensost. Tillbehör: Mjuk potatisrulle och
viltskysås med torkade svarta-vinbär.
Reindeer w/ cabbage, salad, cheese and potato roll.
Vi rekommenderar: Valpolicella Classico, Monte del Frà

Kökets schnitzel 250 kr
Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och stekts frasig. Tillbehör: Rostade rödbetor, kapris, citron, vitpepparsmör och potatisrösti på vårt vis.
Fried pork w/ garden beets, capers, garlic butter and potato terrine.
Vi rekommenderar: Domaine Verquière, Rasteau, EKO

Svensk gös 265 kr
Denna kvalitetsfisk från Hjälmaren paneras och steks frasig. Tillbehör: norrlänsk Shiitakesvamp, lättkokt äggula, färskriven pepparrot, brynt smör med kapris samt potatis/ -selleripuré.
Low-temp baked perch w/ spinach, horseradish, capers and new potatoes.
Vi rekommenderar: La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, EKO

Hängmörad entrecote ”Black Angus” 285 kr
Till den sorterade köttbiten serveras en rostad äpple/- lökpuré, ragu av champinjoner och bondbönor, brynt smör med soja samt en krämig potatissallad med parmesanost och gräslök.
Entrecôte w/ mushroom and vegetable ragout and new potatoes with parmesan.
Vi rekommenderar: Flores, Bogedas Callejo, Ribera del Duero, EKO

Helstekt rotselleri med kantarellspeltotto 235 kr
Vi kokar en krämig Speltotto av KRAV Spelt från Warbrå kvarn. Den smaksätts med Parmesanost och lokala kantareller och serveras med helstekt rotselleri, rostade kärnor, havreflarn och norrlänsk Shiitakesvamp.
Roasted celery w/ creamy wheat, chanterelle, parmesan, and Shiitake.
Vi rekommenderar: Mas L'Oncle Plaisir Blanc


Efterrätter
Desserts

Vår egen glass och sorbet 120 kr
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat buffet.

Choklad 130 kr
För dig som älskar choklad! Vi lagar en mörk och en ljus crème med tillhörande strössel, en ganache med nougat, en varm chokladfondant samt två sorters sorbet, hallonsorbet och mörk chokladsorbet.
Chocolate crème w/ sprinkles, nougat, hot chocolate fondant and sorbet.

Tre ostar 140 kr
På denna tallrik samsas en fransk, en italiensk och en lokal ost med rostad brioche, söt/- salta nötter och inkokta exotiska frukter.
Cheese! One from France, one from Italia and one local w/ brioche, nuts and fruits.

Något litet
Krämig vit choklad med tillhörande strössel, 50 kr
Creamy white chocolate with sprinkles.
Mörka chokladtryfflar, två smaker, 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).
En kula av vår glass eller sorbet, 40 kr/2 st för 50 kr
One scoop ice cream or sorbet 40SEK; 2 scoops 50 SEK.