Meny

MENYPAKET
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package

MENY POPULÄR - 460 kr
En favorit / a favorite
 
Förrätt / Appetizer
Biff - Vi lättgravar biff från Hälsingestintan och serverar den med parmesancremé, rödlök, kapris,
rödbetor, rostad mandel, picklade morötter och brynt soja. / Steak tartare w/ parmesan-crème, onion, capers, beetroot, almond, carrots and soy.
 
Huvudrätt / Main course
Hälleflundra - Ugnsbakas sakta på 48C° och serveras med vitlöksfräst spenat, krämiga lokala
havtorn, rostad mandel, brynt smör med ingefära samt citronbakad potatis. / Low-temp baked halibut w/ spinach, creamy sea buckthorn, almonds, roasted butter w/ ginger and potato log.
 
Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.
 
Vinpaket 2 viner - 204 kr
Barbera d’Alba, Gagliasso, Piemonte, Italien (eko)
Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)

MENY KLASSISK - 470 kr
En klassiker / a classic
 
Förrätt / Appetizer
Kalix Löjrom - Denna råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar
den med gräslöksmajonnäs, kräm-ägg, rödlök, citron, brioche, små plockade ärtor och brynt smör. / Swedish Vendace caviar (smoked) w/ chives mayonnaise, creamy egg, onion, peas, brioche and browned butter.
 
Huvudrätt / Main course
Kökets schnitzel - Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och paneras i Panko. Serveras
med en ragu av bondbönor, champinjoner, kapris & sardeller, vitpepparsmör, skysås och rosmarinrostad småpotatis. / Swedish pork w/ green beans, mushrooms, capers, anchovies, white pepper butter and roasted potatoes.
 
Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.
 
Vinpaket 2 viner - 220 kr
Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (bio)
El Numéro Primo Rioja Crianza, Bodegas San Prudencio, Rioja, Spanien (eko)


MENY DELUXE - 485 kr
Kökets favorit / kitchen favorite
 
Förrätt / Appetizer
Pilgrimsmusslor - Vi serverar halstrade pilgrimsmusslor av bästa kvalitet med rostad blomkål,
knippelök, salami från Dilens i Valbo, granatäpple, torkad brioche och tryffelvinägrett. / Scallops w/ brioche, cauliflower-crème, onion, local salami, pomegranate, brioche and truffle-vinaigrette.
 
Huvudrätt / Main course
Hängmörad entrecote - Till den sorterade köttbiten serveras sommarprimörer, rostad rabarber/-
lökpuré samt en färskpotatissallad med parmesanost. / Entrecôte w/ vegetable ragout, onion/rubarber puree and new potatoes with parmesan cheese.
 
Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé -Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.
 
Vinpaket 2 viner - 215 kr
Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)
Dom Rafael, Herdado do Moucâo, Alentejo, Portugal

MENY VEGETARISK / VEGANSK - 425 kr
Vår vegetariska meny / our vegetarian/vegan menu
 
Förrätt / Appetizer
Sparrissoppa- Annika och Skale skafferi i Söderala levererar lokal sparris av bästa kvalitet. Vi kokar
en len soppa med grädde, vitt vin, vitlök och äggulor från Kinsta. Till soppan serveras surdegsbröd från Ockelbo och Järvsö getost. (Går att få vegansk) / Asparagus-soup w/ sourdough bread and local goat cheese. Possible to get vegan
 
Huvudrätt / Main course
Friterad risotto -Risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, bondbönor, tomater,
ragu av linser & bulgur samt tryffelvinägrett. (Går att få vegansk) / Deep-fried risotto W/ local Hallåmi cheese, ragout of lenses & bulgur, green beans and tomatoes.
 
Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.
 
Vinpaket 2 viner - 200 kr
Prosecco Col de SAS, Spagnol, Venetien, Italien
Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)


FÖRRÄTTER
APPETIZERS

Pilgrimsmusslor - 145 kr
Vi serverar halstrade pilgrimsmusslor av bästa kvalitet med rostad blomkål, knippelök, salami från
Dilens i Valbo, granatäpple, torkad brioche och tryffelvinägrett. / Scallops w/ brioche, cauliflower-crème, onion, local salami, pomegranate, brioche and truffle-vinaigrette.
Vi rekommenderar: Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)
 
Biff - 135 kr
Vi lättgravar biff från Hälsingestintan och serverar den med parmesancremé, rödlök, kapris, rödbetor, rostad mandel, picklade morötter och brynt soja. / Steak tartare w/ parmesan-crème, onion, capers, beetroot, almond, carrots and soy.
Vi rekommenderar: Barbera d’Alba, Gagliasso, Piemonte, Italien (eko)

Sparrissoppa - 130 kr
Annika och Skale skafferi i Söderala levererar lokal sparris av bästa kvalitet. Vi kokar en len soppa med grädde, vitt vin, vitlök och äggulor från Kinsta. Till soppan serveras surdegsbröd från Ockelbo och Järvsö getost. (Går att få vegansk) / Asparagus-soup w/ sourdough bread and local goat cheese. Possible to get vegan.
Vi rekommenderar: Prosecco Col de SAS, Spagnol, Venetien, Italien
 
Kalix Löjrom - 165 kr
Denna råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med gräslöksmajonnäs, kräm-ägg, rödlök, citron, brioche, små plockade ärtor och brynt smör. Swedish Vendace caviar (smoked) w/ chives mayonnaise, creamy egg, onion, peas, brioche and browned butter.
Vi rekommenderar: Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (bio)


HUVUDRÄTTER
MAIN COURSES

Dagens husmanskost - 175 kr
Fråga personalen om dagens husmanskost. Serveras fram till kl. 15.00. / Ask our staff about our daily special. Served to 15.00.
 
Rödtunga - 245 kr
Ansvarsfullt fiskad och MSC märkt rödtunga steks frasig och serveras med Shiitakesvamp från Kiruna, sparris & rädisor, färska räkor där skalen blir en skummig sås samt örtig färskpotatis. / Torbay sole w/ shellfish sauce, Shiitake, aspargus, radish, fresh prawns and new potatoes.
Vi rekommenderar: Madai Godello, Bodega Madai, Bierzo, Spanien
 
Lenningekyckling - 255 kr
Olof levererar kyckling av högsta kvalitet. Vi serverar lårfilén med dragoncremé, syrad fänkål, pinjenötter, semitorkade tomater och getostpotatis med Järvsö getost. / Chicken thigh from Lenninge w/ tarragon crème, sour fennel, pine nuts, tomatoes and potato with local goat cheese.
Vi rekommenderar: Château de la Didier Rosé, Provence, Frankrike
 
Kökets schnitzel - 255 kr
Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och paneras i Panko. Serveras med en ragu av bondbönor, champinjoner, kapris & sardeller, vitpepparsmör, skysås och rosmarinrostad småpotatis. / Swedish pork w/ green beans, mushrooms, capers, anchovies, white pepper butter and roasted potatoes.
Vi rekommenderar: El Numéro Primo Rioja Crianza, Bodegas San Prudencio, Rioja, Spanien (eko)

Hälleflundra - 275 kr
Ugnsbakas sakta på 48C° och serveras med vitlöksfräst spenat, krämiga lokala havtorn, rostad mandel, brynt smör med ingefära samt citronbakad potatis. / Low-temp baked halibut w/ spinach, creamy sea buckthorn, almonds, roasted butter w/ ginger and potato log.
Vi rekommenderar: Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)
 
Hängmörad entrecote - 290 kr
Till den sorterade köttbiten serveras sommarprimörer, rostad rabarber/- lökpuré samt en färskpotatissallad med parmesanost. / Entrecôte w/ vegetable ragout, onion/rubarber puree and new potatoes with parmesan cheese.
Vi rekommenderar: Dom Rafael, Herdado do Moucâo, Alentejo, Portugal
 
Friterad risotto - 245 kr
Risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, bondbönor, tomater, ragu av linser & bulgur samt tryffelvinägrett. (Går att få vegansk) / Deep-fried risotto W/ local Hallåmi cheese, ragout of lenses & bulgur, green beans and tomatoes.
Vi rekommenderar: Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)


EFTERRÄTTER
DESSERTS

Växbokrogs glassbuffé - 125 kr
Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill. / Our own Italian style ice cream. Three flavours of ice cream and one flavour of sorbet on the all-you-can-eat buffet.
 
Mjölkchokladmousse - 130 kr
Moussen smaksätts med Baileys och serveras med vaniljtorkade jordgubbar, kokosmarshmallows, rostad vit choklad och kökets vaniljglass. / Milk chocolate mousse w/ dried strawberries, coconut marshmallows, roasted white chocolate and vanilla ice cream.

Ostkaka - 135 kr
Hälsinge ostkaka från Forsa gårdsmejeri serveras varm med söt/salta nötter, marinerade färska bär, vit chokladcremé och kökets bärsorbet. / “Cheese curd cake” á la Hälsingland w/nuts, white chocolate crème, marinated fresh berries and raspberry sorbet.
 
Ost från ko och get - 140 kr
Ostar av olika karaktär & styrka. Vi serverar dessa med kökets marmelad och bröd från skafferiet. / Assorted cheeses of various strengths made from cow’s and goat’s milk, with bread and marmalade.


NÅGOT LITET
SOMETHING SIMPLE

Krämig vit choklad med tillhörande strössel - 50 kr
Creamy white chocolate with sprinkles.
 
Mörka chokladtryfflar, två smaker, 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).

En kula av vår glass eller sorbet, 40 kr/2 st för 50 kr
One scoop ice cream or sorbet 40SEK; 2 scoops 50 SEK.
 
Två bitar ost, fråga personalen om dagens sorter - 70 kr
Two pieces of cheese, ask our staff about todays flavours.


Frågor kring allergi och intolerans samt innehåll i våra maträtter besvaras gärna av vår personal.
Our staff will gladly answer any questions about allergies or ingredients.