Meny


PÅSKERBJUDANDE!

- Du väljer valfri trerättersmeny för 450 kr -


PÅSKMENY

FÖRRÄTTER

Pilgrimsmusslor 125 kr
Vi serverar halstrade och MSC märkta pilgrimsmusslor av bästa kvalitet med jordärtskocka, smörstekt bröd, brynt smör med tryffel, örtsallad samt en ragu av mango, rädisa, salami och gurka.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin White, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Biff 120 kr
"Dulle" i Mo levererar till denna rätt fantastisk biff. Denna serveras som carpaccio med tryffelmajonnäs, confiterade rödbetor från Jordnära produkter i Valbo, friterad gul lök, kapris, ruccola, Parmesan och saltrostad mandel.
Vi rekommenderar: Barbera d’Alba, Gagliasso, Piemonte, Italien (EKO)

Sparrissoppa 115 kr
Vi kokar en fantastisk soppa av Helsingesparris från Söderala. Till soppan serveras ett lättpocherat Kinstaägg, mjölkskum och surdegstoast med balsamvinäger och Mozzarellaost från Frägsta.
Vi rekommenderar: Reserve de Marande Blanc, LGI Wine, Cotes-du-Gascogne, Frankrike


HUVUDRÄTTER

Stekt färsk strömming 155 kr (serveras mellan kl 12.00-15.00)
En klassiker hos oss som serveras med lingon, stampade gröna ärtor, potatispuré, kapris-smör och färska örter.
Vi rekommenderar: Orbaden Riviera KRAV alt Helsinge Pilsener

Wallenbergare 165 kr (serveras mellan kl 12.00-15.00)
Ännu en klassiker som serveras med lingon, ärtor, skysås och potatispuré.
Vi rekommenderar: Orbaden Red October alt Malbec Original, Languedoc-Roussillion, Frankrike (EKO)

Lenningekyckling 250 kr
Olof har under många år levererat fantastiskt kött till våra menyer. Till denna rätt bryns lårfilén ordentligt och serveras med valnötter, grönkål, och en klassisk risotto med ärtor och Parmesan.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin Red, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Lammsadel 260 kr
Kvalitetskött från Bredbyn steks rosa och serveras med en cremé av rabarber och äpple, ragu av bondbönor, Järvsö getost och granatäpple, vitlökssky och risottokrokett.
Vi rekommenderar: El Numéro Primo Rioja Crianza, Bodegas San Prudencio, Rioja, Spanien (eko)

Röding 270 kr
Färsk röding från Landön stekt hårt på skinnet och serveras med vitlöksfräst spenat, brynt smör, ragu av morot, selleri, gurka och scharlottenlök samt en rökt potatiscreme med gräslök.
Vi rekommenderar: Chablis Domaine Besson, Bourgogne, Frankrike

Hjortfilé 295 kr
Svensk hjort från Benny Melin i Bredbyn är fantastisk och smälter i munnen. Till köttet serveras en variation av svensk kål, Ockelbosallad & Västerbottensost, skysås  smaksatt med daddlar och en klassiker, Pommes Anna.
Vi rekommenderar: Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Monte del Frá Venetien, Italien

Friterad risotto 245 kr
Risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, krämiga lokala havtorn, variation av svensk kål & Västerbottensost, bondbönor, Portabello samt tryffelvinägrett. (Går att få vegansk)
Vi rekommenderar: Amarante Vinho Verde Branco, Enoport, Portugal


EFTERRÄTTER

Växbokrogs glassbuffé 120 kr
Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt, helt utan tillsatser. Fem sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.

Gino 115 kr
Vi gör vår gino med jordgubbar, fikon, björnbär, ananas, vit choklad, kokos och mynta. Serveras med vår egen Mascarponekräm. (Går att få vegansk)

Pannacotta 110 kr
"Kokt grädde" som vi smaksätter med ljus choklad och Amaretto. Serveras med "myltade" lokala hjortron från Söderhamn & rostad vit choklad.

Getost från Järvsö 115 kr
Martin är en ung och driftig leverantör som brinner för "Järvsö getost" Han förser oss med ost av bästa kvalitet. Vi serverar hans getost med sötsalta nötter, sultanrussin, torkad brioche och vaniljsyltade apelsiner.

Något litet
Mörka chokladtryfflar, två smaker. 50 kr
En kula av vår glass eller sorbet med tillbehör. 40 kr / 2 st för 50 kr
En bit Järvsö getost med syltad apelsin. 70 kr


Frågor kring allergi och intolerans samt innehåll i våra maträtter besvaras gärna av vår personal.
Our staff will gladly answer any questions about allergies or ingredients.