Meny

Meny Retro
nästan nostalgisk/ almost nostalgic
 
Förrätt/Appetizer
Toast Skagen ”på vårt vis”
Egenskalade räkor och färska pilgrimsmusslor mixas till en smakrik röra. Serveras på brioche med rostad paprikacrème, citron, sallad och finhackad rödlök
Shellfish toast w/ brioche, pepper crème and onion
 
Huvudrätt/Main course
Kökets schnitzel
Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och paneras i panko. Tillbehör: Bondbönor med vit tryffel, kapris, citron, itpepparsmör, skysås och potatisrösti på vårt sätt
Pork w/ green beans, white truffle, capers and potato terrine
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat-buffet.
 
465 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 220 kr
Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland, EKO
Domaine Verquière, Rasteau, Rhône, Frankrike EKO

Meny klassisk
en riktig klassiker/ classic
 
Förrätt/Appetizer
Råbiff
Vi grovmaler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med Dijonsenap salt och peppar. Tillbehör: tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, kräm-ägg och picklad blomkål
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, capers and cauliflower
 
Huvudrätt/Main course
Svensk gös
Denna kvalitetsfisk från Hjälmaren ugnsbakas sakta på 48C° och
serveras med vitlöksfräst spenat, lättkokt ägg, färskriven pepparrot, brynt smör med kapris samt färskpotatis med örter
Low-temp baked perch w/ spinach, horseradish, capers and new potatoes
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat-buffet
 
470 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 190 kr
Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc, Frankrike La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien EKO


Meny deluxe
kökets favorit/ the kitchen recommends
 
Förrätt/Appetizer
Lax ”Salma”
I ett litet norsk samhälle vid det norska havsbandet har man skapat världens bästa laxprodukt. Vi serverar den med sellericrème, brynt sesamsmör samt crudité av pepparrot, fänkål, gurka och rädisa
Salmon w/ celery crème, sesame butter and horseradish crudité
 
Huvudrätt/Main course
Hängmörad entrecote ”Black Angus”
Till den sorterade köttbiten serveras en ragu av champinjon, rädisa och bondböna, rostad äppel/- lökpuré, brynt smör med soja samt en färskpotatissallad med parmesanost
Entrecôte w/ mushroom and vegetable ragout and new potatoes with parmesan
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat-buffet.
 
485 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 210 kr
Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, Alsace, Frankrike, EKO
Flores de Callejo, Bodegas Callejo, Ribera del Duero, Spanien EKO

Förrätter
Appetizers
 
Toast Skagen ”på vårt vis” 125 kr
Egenskalade räkor och färska pilgrimsmusslor mixas till en smakrik röra. Serveras på brioche med rostad paprikacrème, citron, sallad och finhackad rödlök
Shellfish toast w/ brioche, pepper crème and onion
Vi rekommenderar: La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, EKO

 
Råbiff 125 kr
Vi grovmaler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med Dijonsenap salt och peppar. Tillbehör: tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, kräm-ägg och picklad blomkål
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, capers and cauliflower
Vi rekommenderar: Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc

 
Lax ”Salma” 130 kr
I ett litet norsk samhälle vid det norska havsbandet har man skapat världens bästa laxprodukt. Vi serverar den med sellericrème, brynt sesamsmör samt crudité av pepparrot, fänkål, gurka och rädisa
Salmon w/ celery crème, sesame butter and horseradish crudité
Vi rekommenderar: Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, EKO

 
Kalix Löjrom 165 kr
Denna fantastiska råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med dillmajonnäs, rödlök, citron, brioche och små plockade ärtor
Swedish Vendace caviar w/ onion, peas and brioche
Vi rekommenderar: Sandstein Riesling Trocken, Gysler, EKO


Huvudrätter
Main courses
 
Dagens husmanskost 170 kr
Att bevara vår svenska matkultur är viktigt. Fråga personalen om
dagens husmanskost. Serveras fram till kl. 15.00.
Swedish “husmanskost” means country-style home fare. Preserving our food traditions is important. Ask our staff about our daily special.
 
Rödtunga 235 kr
Ansvarsfullt fiskad Norsk rödtunga serveras med skummig kräftsås, Shiitakesvamp, egenskalade räkor, torkad fänkål och citronpotatis
Torbay sole w/ shellfish sauce, Shiitakes, dried fennel and potato log
Vi rekommenderar: Viré Clessé Cuvée Spéciale, Domaine André Bonhomme

 
Lenningekyckling 240 kr
Olof levererar kyckling av högsta kvalitet. Vi serverar lårfilén med
rostad Pak choi, pinjenötter, torkade tomater, smörvinägrett och
getostpotatis
Chicken thigh w/ Pak choi, pine nuts, tomatoes and potato with goat cheese
Vi rekommenderar: Valpolicella Classico, Monte del Frà

 
Kökets schnitzel 250 kr
Gårdsgris från Norrland och Alviksgården möras och paneras i panko. Tillbehör: Bondbönor med vit tryffel, kapris, citron, vitpepparsmör, skysås och potatisrösti på vårt sätt
Pork w/ green beans, white truffle, capers and potato terrine
Vi rekommenderar: Domaine Verquière, Rasteau, EKO

Svensk gös 265 kr
Denna kvalitetsfisk från Hjälmaren ugnsbakas sakta på 48C° och
serveras med vitlöksfräst spenat, lättkokt ägg, färskriven pepparrot, brynt smör med kapris samt färskpotatis med örter
Low-temp baked perch w/ spinach, horseradish, capers and new potatoes
Vi rekommenderar: La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, EKO

 
Hängmörad entrecote ”Black Angus” 285 kr
Till den sorterade köttbiten serveras en ragu av champinjon, rädisa och bondböna, rostad äppel/- lökpuré, brynt smör med soja samt en färskpotatissallad med parmesanost
Entrecôte w/ mushroom and vegetable ragout, onion-apple puree and new potatoes with parmesan
Vi rekommenderar: Flores, Bogedas Callejo, Ribera del Duero, EKO

 
Helstekt rotselleri med Järvsö Getost 235 kr
Martin i Järvsö levererar Vit Caprin som serveras med havrechips, sallad, helstekt rotselleri, pumpakärnor, Shiitakesvamp, körsbärstomater och honung/- citronvinägrett
Roasted celery w/ goat cheese, oat chips, tomatoes and Shiitake
Vi rekommenderar: Mas L'Oncle Plaisir Blanc


Efterrätter
Desserts
 
Glass och sorbet 120 kr
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill
Our own Italian style ice cream and sorbet-three flavours on the all-you-can-eat-buffet.
 
Jordgubbsmoussetårta på hasselnötsbotten 125 kr
Till tårtan serveras jordgubbar på tre sätt, kokosmarshmallows och ugnsbakad vit choklad
Strawberry mousse cake w/nuts, white chocolate and coconut marshmallows
 
Forsa ostkaka 130 kr
Lokal ostkaka från Forsa Gårdsmejeri serveras varm med söt/salta nötter, vit chokladcrème och vår egen hallonsorbet
“Cheese curd cake” á la Hälsingland w/nuts, white chocolate crème and raspberry sorbet

Ost från ko och get 140 kr
Ostar av olika karaktär och styrka. Vi serverar dessa med kökets
marmelad och bröd från skafferiet.
Assorted cheeses of various strengths made from cow’s and goat’s milk, with bread and marmalade
 
Till kaffet
To coffee
 
Krämig vit choklad med tillhörande strössel, 50 kr
Creamy white chocolate with sprinkles.
Mörka chokladtryfflar, två smaker, 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).
En kula av vår glass eller sorbet, 40 kr/2 st för 50 kr
One scoop ice cream or sorbet 40SEK; 2 scoops 50 SEK.