Meny

MENYPAKET
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package

MENY POPULÄR - 445 kr
En favorit / a favorite

Förrätt / Appetizer
Biff - Vi lättgravar biff från "Dulle" i Mo och serverar den med tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, rostad
mandel, picklade lokala kantareller/ -morötter, färska örter samt brynt soja. / Steak tartare w/ truffle mayonnaise, onion, capers, almond, pickled chanterelle & carrots and browned soy.

Huvudrätt / Main course
Hälleflundra - Ugnsbakas sakta på 48C° och serveras med vitlöksfräst spenat, krämiga lokala
havtorn, rostad mandel, brynt smör med ingefära samt en rökt potatisfondant av slagsidan. / Low-temp baked halibut w/ spinach, sea buckthorn, almonds, roasted butter w/ ginger and smoked potato fondant.

Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.

Vinpaket 2 viner - 204 kr
Barbera d’Alba, Gagliasso, Piemonte, Italien (eko)
Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)

MENY NORRLAND - 470 kr
En klassiker / a classic

Förrätt / Appetizer
Löjromstimbal - Denna råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker Kalix löjrom och
varvar den med brioche, rödlök, ägg & creme fraiche. Serveras med citron, örtsallad & brynt smör. / Swedish Vendace caviar (smoked) w/ brioche, onion, egg and creme fraiche. Served w/ lemon and browned butter.

Huvudrätt / Main course
Norrlänskt reninnanlår - Reninnanlår från Arjeplog steks rosa och serveras med rostade lokala
rödbetor, aprikoser, torkad grönkål, svartvinbärssky och potatispuré smaksatt med palsternacka. / Swedish reindeer w/ beetroots, apricots, green-cabbage, black-currant sauce & pure of potato & parsnip.

Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.

Vinpaket 2 viner - 230 kr
Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (bio)
Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Monte del Frá Venetien, Italien


MENY DELUXE - 485 kr
Kökets favorit / kitchen favorite

Förrätt / Appetizer
Pilgrimsmusslor - Vi serverar halstrade pilgrimsmusslor av bästa kvalitet med jordärtskocka, mango,
knippelök, salami från Dilens i Valbo, torkad brioche och tryffelvinägrett. / Scallops w/ Jerusalem artichoke, mango onion, local salami, brioche and truffle-vinaigrette.

Huvudrätt / Main course
Hängmörad entrecote - Till den sorterade köttbiten serveras rostade höstgrönsaker, brynt
bearnaise smör, samt en potatis/ - lökterriné. / Entrecôte w/ vegetable ragout, browned bearnaise butter and potato & onion terrine.

Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé -Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.

Vinpaket 2 viner - 215 kr
Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)
Dom Rafael, Herdado do Moucâo, Alentejo, Portugal

MENY VEGETARISK / VEGANSK - 425 kr
Vår vegetariska meny / our vegetarian/vegan menu

Förrätt / Appetizer
Rostad blomkålssoppa-Vi kokar en len soppa av hela blomkålen och serverar den med lokalt surdegsbröd med Västerbottensost och picklad rödlök. / Roasted cauliflower-soup w/ sourdough bread and Västerbottens-cheese.

Huvudrätt / Main course
Friterad risotto - Risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, spetskål,
knippemorötter, bondbönor, Shiitakesvamp från Kiruna, ragu av linser & bulgur samt tryffelvinägrett.
(Går att få vegansk) / Deep-fried risotto W/ local Hallåmi cheese, ragout of lenses & bulgur, green beans and tomatoes.

Efterrätt / Dessert
Växbokrogs glassbuffé - Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. / Our own Italian style ice cream and sorbet.

Vinpaket 2 viner - 209 kr
Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)
Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)


FÖRRÄTTER
APPETIZERS

Pilgrimsmusslor - 125 kr
Vi serverar halstrade pilgrimsmusslor av bästa kvalitet med jordärtskocka, mango, knippelök, salami
från Dilens i Valbo, torkad brioche och tryffelvinägrett. / Scallops w/ Jerusalem artichoke, mango onion, local salami, brioche and truffle-vinaigrette.
Vi rekommenderar: Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)

Biff - 120 kr
Vi lättgravar biff från "Dulle" i Mo och serverar den med tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, rostad
mandel, picklade lokala kantareller/ -morötter, färska örter samt brynt soja. / Steak tartare w/ truffle mayonnaise, onion, capers, almond, pickled chanterelle & carrots and browned soy.
Vi rekommenderar: Barbera d’Alba, Gagliasso, Piemonte, Italien (eko)

Rostad blomkålssoppa - 110 kr
Vi kokar en len soppa av hela blomkålen och serverar den med rökt sidfläsk och lokalt surdegsbröd med Västerbottensost och picklad rödlök. / Roasted cauliflower-soup w/ smoked belli of pork, sourdough bread and Västerbottens-cheese.
Vi rekommenderar: Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)

Löjromstimbal - 140 kr
Denna råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker Kalix löjrom och varvar den med brioche, rödlök, ägg och creme fraishe. serveras med citron, örtsallad och brynt smör. Swedish Vendace caviar (smoked) w/ brioche, onion, egg and creme fraishe. Served w/ lemon and browned butter.
Vi rekommenderar: Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (bio)


HUVUDRÄTTER
MAIN COURSES

Dagens husmanskost - 175 kr
Fråga personalen om dagens husmanskost. Serveras fram till kl. 15.00. / Ask our staff about our daily special. Served to 15.00.

Rödtunga - 235 kr
MSC märkt rödtunga steks frasig och serveras med Shiitakesvamp från Kiruna, sötsur gurka,
skummig kräftsås smaksatt med konjak samt potatisstomp med citron, gräslök & lokala kantareller. / Torbay sole w/ shellfish sauce, Shiitake, cucumber and potatoes w/ chives, lemon & chantarelles.
Vi rekommenderar: Madai Godello, Bodega Madai, Bierzo, Spanien

Norrlänskt reninnanlår - 265 kr
Reninnanlår från Arjeplog steks rosa och serveras med rostade lokala rödbetor, aprikoser, torkad grönkål, svartvinbärssky och potatispuré smaksatt med palsternacka. / Swedish reindeer w/ beetroots, apricots, green-cabbage, black-currant sauce & pure of potato & parsnip.
Vi rekommenderar: Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Monte del Frá Venetien, Italien

Svensk lammfilé - 250 kr
Lammfilé från Bredbyn steks rosa och serveras med en ragu av rostad vitlök, bondbönor, Järvsö
getost och semitorkade tomater från Bredänge. Serveras med tryffelsky och risottokrokett. / Swedish lamb-filé w/ green beans, garlic. goat cheese, dried & tomatoes. Served w/ truffel-sauce & risotto croquette.
Vi rekommenderar: El Numéro Primo Rioja Crianza, Bodegas San Prudencio, Rioja, Spanien (eko)

Hälleflundra - 260 kr
Ugnsbakas sakta på 48C° och serveras med vitlöksfräst spenat, krämiga lokala havtorn, rostad mandel, brynt smör med ingefära samt en rökt potatisfondant av slagsidan. / Low-temp baked halibut w/ spinach, sea buckthorn, almonds, roasted butter w/ ginger and smoked potato fondant.
Vi rekommenderar: Château Petite Roubié Picpoul, Languedoc, Frankrike (eko)

Hängmörad entrecote - 285 kr
Till den sorterade köttbiten serveras rostade höstgrönsaker, brynt bearnaise smör, samt en potatis/ - lökterriné. / Entrecôte w/ vegetable ragout, browned bearnaise butter and potato & onion terrine.
Vi rekommenderar: Dom Rafael, Herdado do Moucâo, Alentejo, Portugal

Friterad risotto - 235 kr
Risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, spetskål, knippemorötter, bondbönor, Shiitakesvamp från Kiruna, ragu av linser & bulgur samt tryffelvinägrett. (Går att få vegansk) / Deep-fried risotto W/ local Hallåmi cheese, ragout of lenses & bulgur, green beans, Shiitake and cabbage.
Vi rekommenderar: Stockwerk Grüner Veltliner, Geyerhof, Österrike (bio)


EFTERRÄTTER
DESSERTS

Växbokrogs glassbuffé - 125 kr
Under 10 år har vi lagat egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill. / Our own Italian style ice cream. Three flavours of ice cream and one flavour of sorbet on the all-you-can-eat buffet.

Mjölkchokladmousse - 130 kr
Moussen smaksätts med Baileys och serveras med kolakaramelliserade svenska äpplen och kökets vaniljglass. / Milk chocolate mousse flavored w/ Baileys and served with caramelised Swedish apples and vanilla ice cream.

Ostkaka - 135 kr
Hälsinge ostkaka från Forsa gårdsmejeri serveras med varm svartvinbärssås, marinerade färska bär och rostad vit choklad och kökets mandelkakor. / “Cheese curd cake” á la Hälsingland w/ black currant sauce, marinated berries, roasted chocolate and almond cakes.

Getost från Järvsö - 140 kr
Vit Caprin från Järvsö getost serveras med karamelliserad ananas och söt-salta nötter. / Goat-cheese from Järvsö with caramelised pineapple and nuts.


NÅGOT LITET
SOMETHING SIMPLE

Mörka chokladtryfflar, två smaker. - 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).

En kula av vår glass eller sorbet, 40 kr/2 st för 50 kr
One scoop ice cream or sorbet. 40SEK; 2 scoops 50 SEK.

En bit Järvsö getost med syltad aprikos - 70 kr
One piece of goat-cheese from Järvsö with apricots.


Frågor kring allergi och intolerans samt innehåll i våra maträtter besvaras gärna av vår personal.
Our staff will gladly answer any questions about allergies or ingredients.