Temp

Meny Fisk
För dig som älskar fisk/ For fish-lovers
 
Förrätt/Appetizer
Lax ”Salma”
I ett litet norsk samhälle vid det norska havsbandet har man skapat världens bästa laxprodukt. Vi serverar den med sellericrème, brynt sesamsmör samt crudité av pepparrot, fänkål, gurka och rädisa
Salmon w/ celery crème, sesame butter and horseradish crudité
 
Huvudrätt/Main course
Svensk gös
Denna kvalitetsfisk från Mälaren ugnsbakas sakta på 48C° och
serveras med färsk grön sparris, lättkokt ägg, skummig musselsås av svenska KRAV musslor samt en citronpotatisrulle
Low-temp baked perch, asparagus, mussel sauce and potato log
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet—three flavours on the all-you-caneat buffet.
 
450 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 210 kr
Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, Alsace, Frankrike EKO
La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, Marche, Italien EKO

Meny Kött
För dig som älskar kött/ For meat lovers
 
Förrätt/Appetizer
Råbiff
Vi maler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med Dijonsenap salt och peppar. Tillbehör: Tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, kräm-ägg och picklad blomkål
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, capers and cauliflower
 
Huvudrätt/Main course
Hängmörad biff ”lokalt”
Vi handlar lokalt kött av bästa kvalitet av Diléns i Valbo och ”Dulle” i
Mo. Till den sorterade köttbiten serveras en ragu av champinjoner, morötter och bondbönor, Sherrysås samt tryffelpotatispuré
Aged beef steak w/ vegetable ragout and truffle potato purée
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill
Our own Italian style ice cream and sorbet—three flavours on the all-you-can-eat buffet.
 
465 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 190 kr
Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc, Frankrike
Flores, Bogedas Callejo, Ribera del Duero, Spanien EKO


Meny Retro
En klassiker hos oss/ Classic Retro menu
 
Förrätt/Appetizer
Kalix Löjrom & Skaldjur
Denna fantastiska råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med egenskalade räkor, färska pilgrimsmusslor, rödlök, citron, briochebröd och små plockade ärtor
Swedish Vendace caviar and shellfish w/ onion, peas and brioche
 
Huvudrätt/Main course
Klassisk schnitzel
Svensk gris möras och paneras i panko. Tillbehör: Gröna bönor med vit tryffel, kapris, citron skysås, smörstekt nypotatis samt vitpepparsmör
Pork with green beans, white truffle, capers and new potatoes
 
Efterrätt/Dessert
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream and sorbet—three flavours on the all-you-can-eat buffet.
 
465 kr
Endast hela menyn kan beställas.
Available only as a complete package
 
Vinpaket 2 viner 220 kr
Sandstein Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland, EKO
Domaine Verquière, Rasteau, Rhône, Frankrike EKO

Förrätter
Appetizers
 
Råbiff
Vi maler biff från Hälsingestintan och smaksätter den med Dijonsenap salt och peppar. Tillbehör: Tryffelmajonnäs, rödlök, kapris, kräm-ägg och picklad blomkål
Steak tartare w/ onion, Dijon mustard, capers and cauliflower
Vi rekomenderar: Malbec, Anne de Joyeusse, Vin de Pays d'Oc

125 kr
 
Lax ”Salma”
I ett litet norsk samhälle vid det norska havsbandet har man skapat världens bästa laxprodukt. Vi serverar den med sellericrème, brynt sesamsmör samt crudité av pepparrot, fänkål, gurka och rädisa
Salmon w/ celery crème, sesame butter and horseradish crudité
Vi rekomenderar: Domaine Saint-Rémy Pinot Gris Réserve, EKO

140 kr
 
Kalix Löjrom & Skaldjur
Denna fantastiska råvara behöver ingen närmare presentation. Vi röker rommen och serverar den med egenskalade räkor, färska pilgrimsmusslor, rödlök, citron, briochebröd och små plockade ärtor
Swedish Vendace caviar and shellfish w/ onion, peas and brioche
Vi rekomenderar: Sandstein Riesling Trocken, Gysler, EKO

165 kr


Huvudrätter
Main courses
 
Dagens husmanskost
Att bevara vår svenska matkultur är viktigt. Fråga personalen om dagens husmanskost. Serveras fram till kl. 15.00.
Swedish “husmanskost” means country-style home fare. Preserving our food traditions is important. Ask our staff about our daily special.
170 kr

 
Handskuren rödtunga
Ansvarsfullt fiskad Norsk rödtunga serveras frasig med en skummig skaldjurssås, Shiitakesvamp, sötsur gurka och nypotatis med örter
Torbay sole w/ shellfish sauce, Shiitakes and new potatoes
Vi rekomenderar: Viré Clessé Cuvée Spéciale, Domaine André Bonhomme

235 kr
 
Lenningekyckling ”lokalt”
Olof levererar kyckling av högsta kvalitet. Vi serverar lårfilén med bräserad spetskål, torkade tomater, smörvinägrett och getostpotatis
Chicken thigh w/ cabbage, dried tomatoes and potato with goat cheese
Vi rekomenderar: Valpolicella Classico, Monte del Frà

240 kr
 
Klassisk schnitzel
Svensk gris möras och paneras i panko. Tillbehör: Gröna bönor med vit tryffel, kapris, citron skysås, smörstekt nypotatis samt vitpepparsmör
Pork with green beans, white truffle, capers and new potatoes
Vi rekomenderar: Domaine Verquière, Rasteau, EKO

250 kr

 
 
 
Svensk gös
Denna kvalitetsfisk från Mälaren ugnsbakas sakta på 48C° och
serveras med färsk grön sparris, lättkokt ägg, skummig musselsås av svenska KRAV musslor samt en citronpotatisrulle
Low-temp baked perch, asparagus, mussel sauce and potato log
Vi rekomenderar: La Staffa Verdicchio dei Castelli di Jesi, EKO

265 kr
 
Hängmörad biff ”lokalt”
Vi handlar lokalt kött av bästa kvalitet av Diléns i Valbo och ”Dulle” i Mo. Till den sorterade köttbiten serveras en ragu av champinjoner, morötter och bondbönor, Sherrysås samt tryffelpotatispuré
Aged beef steak w/ vegetable ragout and truffle potato purée
Vi rekomenderar: Flores, Bogedas Callejo, Ribera del Duero, EKO

285 kr
 
Helstekt blomkål med risotto
En smakrik svamprisotto serveras med helstekt blomkål, Shiitakesvamp, bondbönor, tomater och parmesanost
Cauliflower Shiitake risotto w/ fava beans, tomatoes and cheese
Vi rekomenderar: Mas L'Oncle Plaisir Blanc,

230 kr


Efterrätter
Desserts
 
Glass och sorbet
Egen glass och sorbet på Italienskt sätt. Tre sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill
Our own Italian style ice cream and sorbet—three flavours on the all-you-can-eat buffet.
120 kr
 
Passionsmoussetårta på hasselnötsbotten
Till tårtan serveras söt/-salta nötter, ugnsbakad vit choklad och rårörda hallon
Passion mousse cake w/nuts, white chocolate and raspberries.
125 kr
 
Ost från ko och get
Ostar av olika karaktär och styrka. Vi serverar dessa med kökets
marmelad och bröd från skafferiet.
Assorted cheeses of various strengths made from cow’s and goat’s milk, with bread and marmalade
135 kr
 
Till kaffet
To coffee
 
Krämig vit choklad med tillhörande strössel, 50 kr
Creamy white chocolate with sprinkles.
Mörka chokladtryfflar, två smaker, 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).
En kula av vår glass eller sorbet, 40 kr/2 st för 50 kr
One scoop ice cream or sorbet 40SEK; 2 scoops 50 SEK.

Till barnen
For the children
 
Huvudrätter
Main courses:
 
Ekologiska pannkakor med sylt och vispad grädde
Organic pancakes with jam and whipped cream
 
Kökets lasagne av vår egen köttfärs med morötter och ketchup
The kitchen’s lasagna with our own beef mince and carrots
 
Alla barn upp till 15 år betalar 5 kr/- år för huvudrätterna. Från 16 år gäller fullt pris.
All children up to 15 pay 5 SEK per year for main courses; full price from 16 years.
 
Efterrätter
Desserts
 
Vaniljglasspinne KRAV
Organic vanilla ice cream popsicle
 
Glassbuffé med vår egen glass och sorbet samt tillbehör
Buffet with our own ice cream, sorbet and toppings
 
Alla barn upp till 15 år betalar 5 kr/- år för glassbuffén. Från 16 år gäller fullt pris. Glasspinnen kostar 5 kr till alla barn.
All children up to 15 pay 5 SEK per year for the ice cream buffet; full price from 16 years. Ice cream popsicle is 5 SEK for all children