Årets Julbord

Vårt julbord är utan tvekan en av årets höjdpunkter och vi står som vanligt med ena foten i det traditionella och den andra i det moderna och nyfikna.

Vi serverar de flesta av dom traditionella rätterna och utöver det så ingår en hel meny med avsmakningsrätter, det vi kallar ”Gourmeträtter”. Hela vårt julbord är givetvis genuint och vällagat och vi använder uteslutande svenska och lokala råvaror.

Boka ditt julbord här
Information om sittningar och priser hittar du här


 

Gourmeträtter 2019

Pilgrimsmussla – Hälleflundra – Röding
MSC märkt fisk och skaldjur marineras med Bourbon-vanilj & citron. Serveras med surdegscrisp, rödlök, picklad endivesallad och cremé av rotfrukter.

Sotad biff
För sista gången serverar vi biff från Hälsingestintan. Finalnumret består av tunt skuren biff med purjolöksaska, rosmarinsyltade aprikoser, fänkål och brynt sojasmör.

Klassisk lutfisk
På vårt vis med sidfläsk från Björks, kryddpeppar, gröna ärtor, smörsås och kokt potatis.

Lokal abborre
Lokal abborre från krögarens egen far serveras med blåmusselsmörsås, stekt sallad och rökt potatis med citron och dill.

Ren
Svensk renstek från Arjeplog serveras med cremé av äpple & lök, rostad spetskål, friterade rotfrukter och svartvinbärssås.

Oxfilé VS Långkok
Dulle i Mo levererar nötkött i toppklass. Vi bakar köttet under 24 tim med rött vin och kryddor. Serveras med svensk oxfilé, bondbönor, vitlökssmul, potatisfondant och stekskysås.

Risotto
Klassisk risotto paneras och friteras krispig. Serveras med skogschampinjoner, semitorkade tomater, gravad äggula och brynt tryffelsmör.

Gröt

Kökets julgröt under knäcktäcke med kryddor, vit choklad och rörda hjortron från Söderhamn. Serveras med kall mjölk