Butikerna

 

Sommaren 2024 tar butikerna en paus i väntan på ny förvaltare av hela området!

 


Logen
För att klara uppehället då även mjölnaren fick skatta till staten med sin tullade säd så hade familjen ett litet lantbruk. I den lilla ladugården inrymdes tre kor och några grisar.

Idag inrymmer logen:

Höskullen
På höskullen finns lokalt vävda ullplädar från Väveriet i Bollnäs och mycket annat av de finaste hantverket från trakten. Det finns även smycken, gamla möbler, vintagekläder, böcker, trädgårdsprodukter m.m.
Butiken drivs av Gunilla Granström och Anna Wrigstad Östberg som hälsar er varmt välkomna!

Växbo Keramik
Här finns keramiker Anna Wrigstad Östbergs verk till försäljning.
Anna Wrigstad Östberg har varit en del av Växbo keramik sedan 1999, så hon firar sitt 20e år i Växbo. Hon arbetar som keramiker året runt och säljer sina alster på flera olika håll runt om i Sverige och Norden. Anna har framförallt blivit framgångsrik med sina rikt dekorerade tekoppar, som synts i många inredningstidningar de senaste åren. Besök Annas hemsida: http://annakeramik.se/

Växbo Boa
Boa ligger i Mälteriet som byggdes 1890 och användes för framställning av malt till svagdricka och öl fram till 1930. Mälteriprocessen ställde mycket höga krav på mältaren och för att klara passningen fanns en kammare där mältaren vilade sig några timmar per dygn. Hans kvarlämnade brev och tillhörigheter speglar drastiskt livet vid Växbo Kvarn. Idag fungerar denna vackra byggnad även som museum där hela bryggeriprocessen kan följas från förr i tiden.

I Mälteriet hittar du idag Växbo Boa, en…. Kommer text senare.

På det andra planet finner ni vår Mårten Andersson-utställning med konstnärens tavlor och möbler i genuin miljö.

Växbo Boa drivs av Gunilla Granström och Anna W Östberg som hälsar er varmt välkomna.