Sommarmeny

SOMMARMENY

Nu serverar vi årets sommarmeny späckad med lokala och svenska råvaror.
Denna meny serverar vi till mitten av aug.

 

FÖRRÄTTER

 
Råbiff 125 kr
Av lokalt kött från Reco Meat. Serveras med schalottenlök, persiljemajonnäs, confiterad äggula, vår egen krasse, pepparrot och krispig potatis.
Vi rekommenderar: Barbera d’Asti Valdevani DOCG, Italien, årgång 2019.
 
Abborre 125 kr
Vi samarbetar med fiskare längs Hälsingekusten samt Hjälmaren. Fisken serveras frasig med citronbakad fänkål, löjrom från bottenviken samt rädisor och örter från köksträdgården.
Vi rekommenderar: Giesen Estate Sauvignon Blanc, Italien, årgång 2017.
 
Tomat & färskost 125 kr
Gazpacho av lokala tomater från Järvsö gröna serveras med Stracciatella från Frägsta med basilikaskum och minikrutonger.
Vi rekommenderar: Signat Cava Brut, Spanien.

HUVUDRÄTTER

 
Skinnstekt svensk gös 289 kr
Med grillad smörsås, örtpotatis, variation av bönor samt våra egna rädisor och örter från köksträdgården.
Vi rekommenderar: Boschendal 1685 Chardonnay, Sydafrika, årgång 2019.
 
Mörat svenskt lamm 269 kr
Benny Melin förser oss med lamm som vi långbakar och serverar med en smakrik sås, sallad från köksträdgården, rostad potatis och morötter.
Vi rekommenderar: Coto Mayor Crianza, Spanien, årgång 2016.
 
Ädeldetalj av svenskt lamm 279 kr
Filé eller entrecotê från Benny Melin serveras rosastekt med rädisor från köksträdgården, confiterad vitlök, tomater från Järvsö Gröna, rostad potatis och lammskysås.
Vi rekommenderar: J Vineyards California Pinot Noir, USA, årgång 2016.
 
Pate a croute 295 kr
Frankrike möter Växbo i form av en ”Pate a croute” som består av svensk kalvfärs och svensk hjortfilé smaksatt med kryddor. Serveras med råstekt potatis, kål samt rädisor och färska örter från köksträdgården.
Vi rekommenderar: Chateau Souverain Cabernet Sauvignon, USA 2016.
 
Svamp 255 kr
Blandad svamp serveras på smörstekt bröd från bageriet med majonnäs av Karl-Johan, Grana Padana, vår egen krasse, kålchips och sommarsallad.
Vi rekommenderar: Reina De Castilla Isabelino Verdejo, Spanien 2018.

EFTERRÄTTER

 
Creme brulée 109 kr
En klassisk dessert med smak av libbsticka. Serveras med färska bär och jordgubbssorbet.
Vi rekommenderar: Muscat de Rivesaltes EKO.
 
Sommarkyss a la Växbo 105 kr
Vi sprödbakar smördeg och varvar den med en pudding av Bageriets bullar.
Serveras med färska bär samt sorbet av filmjölk och hallon.
Vi rekommenderar: Muscat de Rivesaltes EKO.
 
Krossade sommardrömmar 105 kr
En frostig granité smaksatt med vår egen mynta.
Serveras med Proseccoskum, kaksmulor och färska bär.
Vi rekommenderar: Pasqua Prosecco Rosé DOC
 
Lokala ostar 115 kr
Lokala ostar med kökets marmelad och kex.
Vi rekommenderar: Croft 10 year old Port.

 
Något sött till kaffet
Vit chokladcreme. 50 kr
Två kulor sorbet av olika smaker. 50 kr
En bit lokal ost från Hälsingland med vår egen marmelad. 55 kr
Chokladtryfflar. 50 kr