Höstmeny


ERBJUDANDE

- Du väljer valfri trerättersmeny för 400 kr -


FÖRRÄTTER / MINDRE RÄTTER

Lokal abborre 119 kr
Flera fiskare från Hälsingekusten levererar abborre av bästa kvalitet. Vi friterar filén och serverar den med koriandermajonnäs, avokado och glödhoppa från vårt bageri.
Vi rekommenderar: Domaine Roc de Châteauvieux Blanc, Loire, Frankrike.

Råbiff 119 kr

Biff från svenska gårdar serveras med lokala kantareller, morot, lökvinägrett och krispig potatis.
Vi rekommenderar: La Mèridionale Rouge, Languedoc, Frankrike.

Burratina - Vegetarisk 115 kr

Frägsta mejeri vann SM i mathantverk med sin Burratina.
Denna variant på mozzarellaost med gräddig och krämig fyllning serveras med morot, bondbönor, citroncremé och friterat tunnbröd.
Vi rekommenderar: Martín Códax Albariño, Galicien, Spanien.

 

 


HUVUDRÄTTER

Krispig gris - KRAV 259 kr
Gris från svenska gårdar långbakas och serveras krispig med senap, äpple, jordärtskocka och rostad potatis.
Vi rekommenderar: Les Calcaires Pinot Noir, Loire, Frankrike.

Skaldjur 269 kr

Vår egen ravioli fylls med egenskalade räkor, pilgrimsmusslor & krabba.
Serveras med kålrot och apelsin, smörad skaldjursbuljong samt Västerbottensostchips.
Vi rekommenderar: La Méridionale Rosé, Languedoc, Frankrike.

Regnbåge - Lokal fisk 279 kr

Regnbåge från Ljusnan och bröderna Olsson serveras med grönkål, löjrom, rotsellerisås och småpotatis med lokala kantareller.
Vi rekommenderar: TGC Riesling Returns Eko, Rheingau, Tyskland.

Nötkött - Reko meat 285 kr

Hängmörad och lokalt producerad "ädeldetalj" serveras rosa med rökt gräddig spetskål och Västerbottensost, kalvskysås samt pommes anna.
Vi rekommenderar: Chateau Souverain Cabernet Sauvignon, Kalifornien, USA.

Svensk renfilé 295 kr
En fantastisk råvara från Arjeplog serveras rosa med stomp och chips av jordärtskocka, potatis, grankapris samt skysås.
Vi rekommenderar: Trapiche Oak Cask Malbec, Mendoza, Argentina.

Svamp - Vegetarisk 255 kr
Vår egen ravioli fylls med svamp & färskost. serveras med morot och smörad svampbuljong.
Vi rekommenderar: Coto Mayor Crianza, Rioja, Spanien.

 

 

 


EFTERRÄTTER

Glassbuffé - Av lokal mjölk 99 kr (12.00-15.00 79 kr)
Under 12 år har vi lagat egen glass på Italienskt sätt.
Glassen tillverkas av lokal mjölk från Göras lantbruk i Järvsö och serveras med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
OBS! Kom ihåg att bara ett sällskap får ta av buffén samtidigt.

Hjortron - Vanilj - Mandel 99 kr

Vi myltar hjortron från Söderhamn och serverar dessa med cremé patisierre och mandelkaka.

Äpplen - Vanilj - Havre 95 kr

Vi karamelliserar lokala äpplen och serverar dessa med smörstekt havre samt vår egen vaniljglass.

Bär - Maräng - Grädde 69 kr

En enklare efterrätt med torkade jordgubbar, färska bär, kökets maräng och grädde.

Lokala ostar 109 kr

Ett axplock av lokala ostar från Hälsingland serveras med vår egen marmelad samt ett urval av kex.

 

 


NÅGOT LITET

Mörka chokladtryfflar, två smaker. 45 kr
En kula av vår glass eller sorbet med tillbehör. 40 kr / 2 st för 50 kr
En bit lokal ost från Hälsingland med vår egen marmelad. 55 kr


Frågor kring allergi och intolerans samt innehåll i våra maträtter besvaras gärna av vår personal.
Our staff will gladly answer any questions about allergies or ingredients.