Meny


LUNCHMENY

Denna meny serveras mellan kl 12-15.

Till lunchmenyn ingår en sommarsallad med två dressingar, bröd & smör samt kaffe/te som hämtas på buffé.


Soppa av Helsingesparris 169 kr
Vi kokar en fantastisk soppa av Helsingesparris, en leverantör vi samarbetat med sedan 2008.
Serveras med bakad äggula, hälleflundra, räkor samt surdegsbröd och mozzarella från Frägsta.
Asparagus soup w/ baked yolk, halibut, shrimps, sourdough bread and mozzarella cheese.
Vi rekommenderar: Prosecco Col de SAS, Spagnol, Venetien, Italien

Stekt färsk strömming 149 kr
Steks frasig och serveras med lingon, stampade svenska ärtor, kaprissmör och nypotatis.
Baltic herring w/ cowberry, Swedish peas, caper butter and potatoes.
Vi rekommenderar: Anegia Vinho Verde, Caves Velhas, Portugal

Klassisk pannbiff av lokal färs 159 kr
Serveras med äkta skysås, lingon, stampade svenska ärtor, nypotatis och rejält med stekt gul lök.
Pan fried minche w/ cowberry, Swedish peas, potatoes and fried onion.
Vi rekommenderar: Malbec Original, Languedoc-Roussillion, Frankrike (EKO)

Kökets schnitzel 199 kr
Frasig svensk rapsgris med citron- & vitpepparsmör, persilja, bondbönor, kapris & rostad småpotatis.
Swedish rapeseed pig w/ lemon and white pepper butter, parsley, beans, capers and roasted small potatoes.
Vi rekommenderar: Rabisco, Quinta S. Jaou Batista, Tejo, Portugal

Pepparlax från Kanonholmen 219 kr
Utanför Söderhamn förädlas pepparlax av hög kvalitet. Vi serverar den med dill- & fänkålssallad,
picklad rödlök, citron, forellrom, kökets sojamajonnäs samt nypotatis.
Local pepper salmon w/ dill & fennel salad, red onion, lemon, fish egg from trout, soya mayonnaise and potatoes.
Vi rekommenderar: Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (BIO & VEGAN)

Lenningekyckling 199 kr
Olof från Lenninge levererar fantastisk råvara. Lårfilén halstras och serveras med granatäpple,
ljummen sallad av nypotatis, kökets majonnäs, soja, Parmesanost, gräslök samt brynt sojasmör.
Local ”Lenninge” chicken w/ pomegranate, potatoes, mayonnaise, parmesan and soya butter.
Vi rekommenderar: C'D'C Rosso di Campobello, Sicilien, Italien

Friterad risotto (vegetarisk) 169 kr
Klassisk risotto friteras och serveras med Hallåmiost från Undersvik, champinjoner "Duxelles",
kökets semitorkade tomater, vitlöksstekt sallad samt brynt tryffelsmör.
Deep-fried risotto w/ local ”Hallåmi” cheese, mushrooms, dired tomatoes, garlic salad and truffle butter.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin Red, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Växbokrogs glassbuffé 79 kr
Under 10 år har vi tillverkat egen glass och sorbet på Italienskt sätt, helt utan tillsatser. Fem sorters
glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream w/ toppings. Five flavours of ice cream and one sorbet on the all-you-can-eat buffet.


KVÄLLSMENY

Denna meny serveras från kl 15.

FÖRRÄTTER
Appetizers

Järvsö getost (vegetarisk) 125 kr
Järvsö Getost levererar fantastisk ost som serveras varm med bakade rödbetor, smörstekt Brioche, saltrostad grönkål, valnötter, färska örter och citron honung.
Local goat cheese, served warm w/ baked beetroots, Brioche, roasted kale, walnuts, fresh herbes and lemon honey.
Vi rekommenderar: Reserve de Marande Blanc, LGI Wine, Cotes-du-Gascogne, Frankrike

Halstrade pilgrimsmusslor 129 kr
Vi serverar halstrade och MSC märkta pilgrimsmusslor med mango, rädisa, kökets val av salami, gurka, brynt tryffelsmör, färska örter samt variation av jordärtskocka.
Scallops w/ mango, radish, salami, cucumber, truffle butter, fresh herbes and Jerusalem artichoke.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin White, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Lättgravad lokal biff 129 kr
Vi lättgravar biff från lokala bönder i Hälsingland, skivar den tunt och serverar med rökt majonnäs, friterad gul lök, Parmesanost, granatäpple, färska örter och kapris.
Steak tartare w/ smoked mayonnaise, deep-fried onion, parmesan, pomegranate, fresh herbes and capers.
Vi rekommenderar: El Numéro Primo Rioja Crianza, Bodegas San Prudencio, Rioja, Spanien (EKO)

Kalix löjrom "rökt" 189 kr
En klassiker från vårt kök! Vi röker rommen och serverar den med krämig och krispig potatis, brynt smör, rödlök, citron, färska örter och små plockade ärtor.
Swedish Vendace caviar (smoked) w/ browned butter, red onion, lemon, fresh herbes, peas and potatoes.
Vi rekommenderar: Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (BIO & VEGAN)

 


HUVUDRÄTTER
Main courses

Stekt rödtunga 259 kr
MSC märkt rödtunga serveras frasig med räkor och skummig skaldjurssås, brynt ostronskivling samt ragu av nypotatis, rökt blomkål, rädisa & grönt.
Torbay sole w/ shrimps and shellfish sauce, mushroom, ragout of potatoes, cauliflower, radish and salad.
Vi rekommenderar: Ca del Magro, Monte del Frà, Venetien, Italien

Svensk kalvfilé 279 kr
Klassiska medaljonger steks i mjöl och serveras med lättstuvad svensk spetskål, Västerbottensost, picklad rödlök, champinjoner "Duxelles", kalvskysås samt rostad småpotatis.
Swedish veal w/ semi stewed cabbage, cheese, red onion, mushrooms, veal sauce and roasted potatoes.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin Red, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Bakad hälleflundra 279 kr
En fantastisk fisk som serveras med romansallad, bakade rödbetor, saltrostad mandel, brynt smör med ingefära samt en rökt potatiscrème med citron.
Baked halibut w/ garlic salad, baked beetroots, almonds, browned butter w/ ginger and smoked potato creme.
Vi rekommenderar: Ca del Magro, Monte del Frà, Venetien, Italien

Hängmörad entrecote 289 kr
Till den sorterade köttbiten serveras rostad rabarber, lök, persilja, knippemorötter, soja- och vitlökssky samt Pommes Anna smaksatt med Västerbottensost.
Entrecôte w/ roasted rhubarb, onion, parsley, carrots, soy & garlic sauce and potato & cheese terrine.
Vi rekommenderar: Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Monte del Frá Venetien, Italien

Bräserad blomkål (vegetarisk) 249 kr
Bräserad blomkål. halstras och serveras med vitlöksslungad sallad, risottokroketter, Parmesanost, kökets semitorkade tomater samt brynt tryffelsmör.
Braised cauliflower w/ garlic salad, risotto croquettes, parmesan, dried tomatoes and truffle butter.
Vi rekommenderar: Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen, Tyskland (BIO & VEGAN)


EFTERRÄTTER
Desserts

Växbokrogs glassbuffé 99 kr
Under 10 år har vi tillverkat egen glass och sorbet på Italienskt sätt, helt utan tillsatser. Fem sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream w/ toppings. Five flavours of ice cream and one sorbet on the all-you-can-eat buffet.

Melonsoppa 109 kr
En fantastisk "sommardessert" som smaksätts med massor av vanilj och serveras kall med kokos-sorbet, citrongele och mandelkaka med brynt smör. (Går att få vegansk)
Melon soup w/ vanilla, coconout sorbet, lemon, almond cookie and browned butter.

Vår egen vaniljglass med jordgubbsvariation 109 kr
Färska och torkade jordgubbar serveras med vår egen vaniljglass, fattig riddare av Lenas sockerkaka, basilika-reduktion & rostad vit choklad.
Vanilla ice cream w/ fresh and dried strawberries, sponge cake, basil and roasted white chocolate.

Chokladvariation 115 kr
Mousse av mörk & vit choklad serveras med svartpeppartryffel, chokladflarn & bärsås smaksatt med havssalt och chili.
Dark and white chocolate mousse w/ black pepper truffle, chocolate cookie and berry sauce w/ salt and chili.

Ostpalett 125 kr
Lokala, franska och italienska ostar samsas med kökets marmelad och kex.
Localy made, French and Italian cheese w/ marmalade and bisquits.


NÅGOT LITET
Something simple

Mörka chokladtryfflar, två smaker. 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).

En kula av vår glass eller sorbet med tillbehör. 40 kr | 2 kulor; 50 kr
One scoop ice cream or sorbet w/ topping. 40 SEK | 2 scoops 50 SEK.