Meny

MENY

FÖRRÄTTER


Råbiff 125 kr

Av lokalt kött från Reco meat, variation av persilja, schalottenlök, gravad äggula samt krispig potatis.
Vi rekommenderar: Barbera d’Asti Valdevani DOCG, Italien, årgång 2019


Lokal abborre ”Cheviche” 125 kr

Vi samarbetar med flera fiskare längs Hälsingekusten som levererar abborre. Fisken serveras lättgravad med lime, koriander, rädisor och knäcke.
Vi rekommenderar: Giesen Estate Sauvignon Blanc, Italien, årgång 2017


Vit sparris 129 kr

Serveras med hollandaise, löjrom och färska örter.
Vi rekommenderar: Solitär Riesling Trocken, Tyskland, årgång 2019

 

HUVUDRÄTTER


Sotad svensk gös 279 kr

Med en grön tomatsmörsås, gravad röd tomat samt en rå hyvlad gul tomat. Serveras med en ljummen örtpotatissallad.
Vi rekommenderar: Boschendal 1685 Chardonnay, Sydafrika, årgång 2019


Svenskt lamm 269 kr

Benny Melin från Bredbyn förser oss med lamm som vi rostar och serverar med en smakrik sås, sallad, råkost av morot, kål och betor samt hemlagad Pommes Frites.
Vi rekommenderar: Coto Mayor Crianza, Spanien, årgång 2016


Svensk kyckling 269 kr

Ekologisk kyckling från Reco levererar kycklingfilé som serveras med svarvad potatis, blankettsås, morötter, dragon och krispigt kycklingskinn.
Vi rekommenderar: J Vineyards California Pinot Noir, USA, 2016


Pate a croute 295 kr

Frankrike möter Växbo i form av en ”Pate a croute” som består av nötkött från Reco meat och renfilé från Arjeplog smaksatt med kryddor. Serveras med skysås, krämig sallad av rostad potatis och grönsaker.
Vi rekommenderar: Chateau Souverain Cabernet Sauvignon, USA 2016


Ärtkroketter 255 kr

Serveras med Burratina från Frägsta, krämig majonnäs samt rödbetor, morötter och vit sparris.
Vi rekommenderar: Reina De Castilla Isabelino Verdejo, Spanien 2018

 

EFTERRÄTTER


Vit sparris 109 kr

En fantastisk dessert med hyvlade sparrischips, sparrisglass av lokal mjölk från Göras lantbruk, citroncremé samt en varm kaka med brynt smör.
Vi rekommenderar: Pasqua Prosecco Rosé DOC


Bageriets bullar 105 kr

Vi gör en pudding av bageriets fantastiska bullar och serverar den med Crème Anglaise, sorbet och gelé av bär samt crunch.
Vi rekommenderar: Muscat de Rivesaltes EKO


Chokladbavaroise 105 kr

Med myntasorbet, chokladfondant och färska hallon.
Vi rekommenderar: Croft 10 year old Port


Lokala ostar 115 kr

Lokala ostar med kökets marmelad och kex.
Vi rekommenderar: Croft 10 year old Port


Något sött till kaffet

Mörka chokladtryfflar, tre smaker. 45 kr
Två kulor sorbet av olika smaker. 50 kr
En bit lokal ost från Hälsingland med vår egen marmelad. 55 kr