Meny


HÖSTMENY


FÖRRÄTTER
Appetizers

Bakat ägg (går att få vegetarisk) 115 kr
Vi bakar ägg från Kinsta och serverar det med skummig & krispig potatis, picklad svartrot, färsk krasse, citronemulsion och sojagravad forellrom.
Baked egg served w/ crispy potatoes, pickled salsify, fresh cress, lemon and caviar. Vi rekommenderar: Ca del Magro, Monte del Frà,Venetien, Italien

Hälleflundra & pilgrimsmussla "ceviche" 119 kr
MSC märkt hälleflundra & pilgrimsmussla marineras i Bourbon-vanilj & citron. Serveras med surdegscrisp, mango, rödlök, endivesallad, cremé av rotfrukter & brynt smör med ingefära.
Halibut & callops marinated in Bourbon-vanilla, served w/ mango, red onion, salad and butter with ginger. Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin White, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Kalix löjrom "lättrökt" 159 kr
En klassiker från vårt kök! Vi röker rommen och serverar den som en bakelse med brioche, lättkokt ägg, rödlök och gräddfil.Till det kommer örtsallad, citron och brynt smör.
Swedish Vendace caviar (smoked), served w/ egg, red onion, sour cream, salad, browned butter and lemon. Vi rekommenderar: Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen,Tyskland (BIO & VEGAN)

 

 


HUVUDRÄTTER
Main courses

Biff Rydberg 229 kr
Denna klassiker serveras av biff från Hälsingestintan med rostad potatis, smörkokt lök, kalvskysås, äggula från Kinsta samt en sidesallad med semitorkade tomater och mozzarella från Frägsta.
Beef ”Rydberg” w/ onion, yolk, dried tomatoes, mozzarella and roasted potatoes.
Vi rekommenderar: Rabisco, Quinta S. Jaou Batista,Tejo, Portugal

Jämtlänsk röding 255 kr
Vi halstrar denna fantastiska fisk på skinnsidan och serverar den med skaldjurssås gjord av räkskal, konjak, grönsaker och vitt vin.Tillbehör: sotad purjolök, dillpotatis, citron & färska örter.
Char w/ shrimps and shellfish sauce, served with leek, lemon, fresh herbes and dill potatoes.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin White, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Variation av svensk kalv 269 kr
Vi rosasteker filén & serverar resterande detaljer natt-bakade.Tillbehör: friterad palsternacka, vinäger-stekt sallad, vitlökssmul, potatisfondant & brynt smör med soja.
Swedish veal w/ deep-fried parsnip, vinegar salad, garlic, soya butter and potato fondant.
Vi rekommenderar: Jontys Duck Pekin Red, Avondale, Paarl, Sydafrika (BIO & VEGAN)

Lokal abborre 275 kr
Krögarens egen pappa är en av få kvarvarande yrkesfiskare längs Hälsingekusten. Roger fiskar sedan 50 år i Sunnäs och har sin verksamhet på Svartgrundet. Vi serverar filén stekt med pepparotsgrädde, vinbräserad blomkål, bondbönor, friterad lök, kapris och potatisstomp.
Fried perch w/ horseradish-cream, cauliflower, beans, deep-fried onion, capers and potatoes.*
Vi rekommenderar: Ca del Magro, Monte del Frà,Venetien, Italien

Norrlänskt reninnanlår 285 kr
Till denna fantastiska råvara från Arjeplog serveras svartvinbärssås, knippemorötter, potatis/- jordärtskockspuré samt semipicklade lokala kantareller från vår trogna lokala leverantör Mait som under 10 års tid levererat kantareller till vår restaurang.
Swedish reindeer w/ black currant-sauce, carrots, potato- and Jerusalem artichoke puree and local chantarelles.
Vi rekommenderar:Valpolicella Ripasso Classico Superiore, Monte del Frá Venetien, Italien

Lokal Hallåmiost & spetskål (vegetarisk) 229 kr
Färsk spetskål bakas med vitlök & citron och serveras med Hallåmiost från Undersvik, skogschampinjoner, bondbönor, kökets semitorkade tomater, hasselnötter samt brynt smör.
Local halloumi and cabbage w/ garlic, lemon, mushrooms, beans, dried tomatoes, hazelnuts and browned butter.
Vi rekommenderar: Riesling Trocken, Gysler, Rheinhessen,Tyskland (BIO & VEGAN)

 


EFTERRÄTTER
Desserts

Växbokrogs glassbuffé 99 kr
Under 10 år har vi tillverkat egen glass och sorbet på Italienskt sätt, helt utan tillsatser. Fem sorters glass och en sorbet samsas med olika tillbehör på vår buffé där du äter hur mycket du vill.
Our own Italian style ice cream w/ toppings. Five flavours of ice cream and one sorbet on the all-you-can-eat buffet.

Lokala hjortron 109 kr
Hjortron från Pelle i Söderhamn serveras med vår egen vaniljglass, bränd vit choklad, brioche & citrongelé.
Cloudberry w/ vanilla ice cream, roasted white chocolate, brioche and lemon jelly.

Varm chokladfondant 109 kr
Serveras med mandelsmul, marinerade färska hallon & bärsås smaksatt med havssalt och chili.
Hot chocolate fondant w/ almond, marinated fresh raspberry and berry sauce w/ salt and chili.

Ostpalett 119 kr
Lokala, franska och italienska ostar samsas med kökets marmelad och kex.
Localy made, French and Italian cheese w/ marmalade and bisquits.

 


NÅGOT LITET
Something simple

Mörka chokladtryfflar, två smaker. 50 kr
Dark chocolate truffles (two flavours).

En kula av vår glass eller sorbet med tillbehör. 40 kr | 2 kulor; 50 kr
One scoop ice cream or sorbet w/ topping. 40 SEK | 2 scoops 50 SEK.